Anoigo Simple Identity & Access Management (SIAM)

Anoigo Identity & Access Management: ongekunsteld en open

Zorgvuldige web-componenten leveren complete authenticatie- en autorisatie-diensten

Anoigo’s Simple Identity & Access Management (SIAM) levert veilige en onweerlegbare authenticatie en autorisatie naar webapplicaties. Het bestaat uit zorgvuldig op elkaar afgestemde beproefde softwarecomponenten.

Beheer van identiteit en toegang

SIAM levert aanvullende dienstverlening voor professionele web-omgevingen. Het is een volwaardige oplossing voor het beheren van identiteit en toegang tot uw Internetdiensten. Dat maakt het geschikt voor het gebruik door al uw klanten, van websitebezoekers, burgers, studenten tot patiënten. Uiteraard kunnen ook de medewerkers van uw bedrijf of organisatie gebruik maken van de gepersonaliseerde diensten. Tot de mogelijkheden behoren de toegang tot een centraal klantenregister, de koppeling met Kernregistraties of de combinatie met GBA-programmatuur.

Al deze diensten zijn te bedienen vanuit de overzichtelijke web-interface. Zo houdt u tevens overzicht over management en beheer van de identificatie- en authenticatie-diensten. Dit management-scherm is standaard toegesneden op de elektronische overheid, zorginstellingen en het onderwijs, maar is rap om te bouwen voor de combinatie met andere centrale initiatieven op het gebied van Identificatie en Authorisatie.

Past overal

SIAM is makkelijk aan te sluiten op de meest gangbare centrale identificatie-portals.

Het werkt bijvoorbeeld met DigiD, en ondersteunt DigiD’s ‘Eenmalig Inloggen’. Ook is het te combineren met eHerkenning, de opvolger van Digid voor bedrijven. SIAM is te integreren met de Surffederatie en is te gebruiken samen met de UZI-pas.

Daarnaast ondersteunt SIAM vele andere methoden voor authenticatie, waaronder die via SMS, Tokens, Smartcards en Gebruikersnaam/Wachtwoord. Anoigo’s SIAM ondersteunt gangbare protocollen voor authenticatie waaronder OpenID, SAML2 en WS-Federation.

Binnen handbereik

SIAM vereenvoudigt de complexiteit van identiteiten én de noodzakelijke beheer en controle. Deze diensten komen daarmee binnen het technisch en financiële bereik van elke instelling die hieraan wil, of moet voldoen.

Aansluiten zonder aanpassen

SIAM is volledig gebaseerd op open standaarden. Hierdoor kan het eenvoudig met bestaande componenten worden gekoppeld. Voor de koppeling aan DigiD, DigiD Eenmalig Inloggen, eHerkenning, de Surffederatie of UZI-Register via SIAM hoeft aan bestaande applicaties vrijwel niets te worden aangepast. In een beperkt aantal gevallen zijn, veelal kleine, wijzigingen aan de applicatie nodig. Dankzij diezelfde open standaarden werkt SIAM naadloos samen met alle belangrijke commerciële producten.


Single Sign-on

Anoigo’s SIAM is de schakel tussen uw klanten en uw bestaande of nieuwe diensten. Het verzorgt voor u de volledige authenticatie en, desgewenst, de autorisatie voor de beschikbare diensten. Met SIAM beschikt u tevens over ‘Single Sign-On’: u geeft uw klanten na één keer inloggen toegang tot alle aangesloten applicaties.

Absolute keuzevrijheid

Deze open source-componenten geven de softwaregebruiker volledige vrijheid bij de invulling van realisatie en ondersteuning. De volledige source-code van SIAM is beschikbaar in een Community Edition; en is te downloaden via http://www.aselect.org/download.html. Anoigo staat tot uw beschikking voor advies, implementatie en ondersteuning.